E-learning

E-learning – online duiktheorie doornemen

Interesse om de duik theorie alvast door te nemen? 
E-learning pakketten kan je uiteraard direct via de diverse opleidingssystemen boeken, maar weet dat je dan wel een stuk duurder uitkomt. Ons advies is om dit niet via de opleidingssystemen , maar via The Diving Dutchman te boeken. Wij berekenen je geen extra kosten!

Eenmaal afgerond kan je dus zodra je hier op Koh Tao bent bijna direct aan het praktijkgedeelte beginnen. Het enige wat je bij ons op Koh Tao nog aan leslokaal tijd kwijt zal zijn is op de 1ste dag van je duikcursus voor:

 • kennismaking en administratie
  • paspoortnummer en overleg medische verklaring
  • zie onder voor informatie over die medische verklaring
 • passen uitrusting
 • uitleg cursusschema
 • snelle review van je e-learning voortgang
 • bespreken duikoefeningen dag 1

Tijdens je online studie kan je ons altijd een mail sturen of indien gewenst via Zoom meeting contact opnemen mocht je nog vragen hebben over bepaalde gedeeltes van de e-learning theorie.

Hou er wel rekening mee dat je nog steeds minimaal 2.5 dag nodig zal hebben om het praktijkgedeelte van een duikcursus af te ronden. Voor een overzicht over de cursussen, prijzen en de specifieke tijdsduur:

Wat wordt er in de online theorie behandeld?

De onlinetheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om je voor te bereiden op de praktijkvaardigheden, welke bestaand uit 5 ondiepwater (of zwembad) sessies en 4 buitenwaterduiken. Deze zijn weer bedoeld om duikvaardigheden te leren om vervolgens wereldwijd veilig te kunnen gaan duiken met een buddy.

Hoe gaat de online theorie in zijn werk?

Stuur ons een email met de gewenste duikopleiding en het opleidingssysteem (SSI, I.D.D of PADI)

Wat we van je nodig hebben is het volgende:

 • Voorschotbetaling van 100 Euro
  • Dit bedrag gaat in minder op je cursusprijs bij The Diving Dutchman
  • Echter, geen restitutie mogelijk bij annulering gezien de door ons gemaakte kosten bij het opleidingssysteem.
 • Eenmaal betaling ontvangen sturen we de link en inlogcode toe en kan je beginnen met doornemen theorie.
SSI E-learning

Toch liever een papieren versie theorieboek? Zeker mogelijk en dan sturen we een leerboek naar je huisadres in Nederland en de online quizzen zodra je bepaalde hoofdstukken hebt doorgenomen.

Ook zijn de aanvraagkosten van het duikbrevet inbegrepen in de online theorie modules, mu.v de dive master curusus. Normaal vragen duikscholen hier al snel € 50,- extra voor om het duikbrevet aan te vragen. Een extra besparing als je kiest voor de online theorie.

Let op alvorens je begint! Check eerst de medische verklaring

Hieronder vind je een medische verklaring Fit-to-Dive, welke bij huidig- en/of geschiedenis van indicaties ondertekend door een arts bij ons overlegd moet worden voor aanvang van de duikopleiding.   

Dit kan je ook hier ter plaatse doen met bezoek aan lokale Engels sprekende arts.  Echter met zware astma, geschiedenis van long ongevallen of epilepsie mag je niet deelnemen aan een duikopleiding. 

Neem gerust contact met ons op voor meer info: