Doe je instrukteurscursus op Koh Tao Thailand en wordt een volledige gekwalificeerde I.D.D duikinstructeur!

Je instructeurs  trainings cursus (ITC) is een tijd om met veel plezier naar terug te kijken. Het is de start van je nieuwe carierre in de tropen. Onze professionele kwaliteits duikinstructeur opleiding geeft je de gelegenheid om veel duiken te maken en ervaring op te doen, en is je paspoort naar een baan die je veel voldoening gaat geven. Onze opleidingen zijn flexibel, leuk en diepgaand.

Waarom je ITC doen op Koh Tao?

In de jaren 90 werd Koh Tao ontdekt door backpackers en snel stond Koh Tao bekend als een van de beste duikplaatsen in Azie. Op het moment worden meer dan de helft van alle duikbrevetten in Thailand op Koh Tao gehaald. Het is de belangrijkste duikbestemming van Thailand en daardoor er is een levendige duikindustrie. Hoewel de backpackers lang niet meer de enige bezoekers zijn, is er toch nog steeds die unieke, relaxte atmosfeer waardoor Koh Tao een van de populairste duikeilanden in de wereld geworden is.

Wie zijn wij?

Je opleiding is in handen van duikschooleigenaar en Course Director / Examiner Robert Rhemrev en Staff instructor Derek Teppema.   Robert zelf woont en werkt nu al 19 jaar op Koh Tao, maar heeft daarvoor ook aardig wat duikervaring opgedaan als de-compressieduiker in Frankrijk, Egypte, Mexico, Cambodja en  Maleisie.

Als team werken ze al jaren samen en verzorgen met regelmaat een Instructor Training Courser. Hun netwerk van ex-studenten is ondertussen aardig verspreid over de hele wereld. Belangrijker: hun duik- en kenniservaring gekoppled aan hun passie en tomeloze  inzet bij het opleiden van duikprofessionals maakt hun ITC’s de beste in hun soort.

Wat zijn de vereisten om een ITC bij ons te volgen?

1) Je moet een I.D.D Dive master of een equivalent hiervan hebben;
2) Je moet minstens 18 jaar oud zijn;
3) Bewijs EHBO / BHV in de laatste 12 maanden
4) 120 duiken in je logboek (je krijgt van ons de gelegenheid om duiken te maken voor je ITC)
5) Medische verklaring geschikt om te duiken niet ouder dan 12 maanden (kan ter plaaste)

Welke materialen moet je hebben?

1) Complete duikuitrusting
2) Duikmes, kompas, oppervlakteboei, duikcomputer
3) Logboek

Op Koh Tao kan je via Impian Divers duikspullen aanschaffen met  korting als je bij ons je ITC doet. We raden ook ook een kijkje te nemen op www.sublub.nl gezien daar hele goede duikspullen aangeboden worden.

Hoe ziet je ITC eruit?

Je opleiding begint op het moment dat je aankomt. Uiteraard krijg je een rondleiding in de duikshop, en stellen je voor aan de mensen die daar werken. We nodigen je uit om ruim van tevoren te komen en zodoende ervaring op te doen door wat lokale duiken te maken, ons te assisteren bij het geven van cursussen, en je dive master theorie op te halen. Deze extra tijd is een groot voordeel voor je tijdens je ITC en om later te gaan werken als duikinstructeur.

Eenmaal op je gemak beginnen we met onderwerpen zoals o.a : overzicht duikindustrie, standaarden en risico management, gevolgd  door de duiktheorie.

Je zal aanleren hoe presentatie geven moeten worden volgens de opleidingsystemen in het leslokaal, zwembad- en open water. Daarnaast krijg je workshops over de diverse cursussen die jij als duikinstrukteur mag gaan verzorgen.

Ons doel is niet om je klaar te stomen voor je examen, maar om je op te leiden tot een competente en zelfverzekerde duikinstructeur, die meteen zelfstandig aan de slag kan gaan, waar dan ook.

Examen is verspreid over 2 dagen, waarbij je laat zien dat je het bovenstaande onder de knie hebt tijdens zo realistisch mogelijk scenarios.

Meer vragen? neem contact met ons op